intre orient si occident

…sau intre a alege daca o iei inspre Westbahnhof sau inspre Gara Keleti. Lumea e construita in asa fel incat in fiecare moment sa-ti decizi tot viitorul. Un moment e de ajuns sa te impinga dintr-o extrema in alta, dintr-o stare de fericire pura intr-o suferinta crunta sau invers, din cea mai deplorabila stare intr-un kick de energie.

A alege. A analiza. In ce ordine se succed evenimentele in viata ta? Intai alegi modul in care sa-ti desfasori ziua, ca abia apoi sa analizezi felul in care au mers lucrurile? Sau preferi sa analizezi in detaliu tot ce urmeaza sa realizezi, sa croiesti un plan pe care sa-l respecti in alegerile tale?

Inainte de a pleca la Viena, am analizat atent oportunitatile si neajunsurile pe care mi le-ar oferi o “ruptura” de lupoaica mama, Romania, atat in ceea ce-mi priveste dezvoltarea ulterioara ca si persoana, cat si in ceea ce-mi priveste modul de a percepe lumea (si implicit, modul de a redacta ceea ce percep). Am avut sentimentul de nesiguranta in privinta viitorului unui blog in limba romana printre oameni cu care vorbesc in limba germana si m-am decis partial sa trec intr-un nou capitol al jurnalului meu online, acela in care imi scriu emotiile in engleza (ca sa le inteleaga oricine trece pe aici in vizita). Iti zic sincer ca inca nu-mi suna bine ceea ce a iesit pana acum, asa ca voi xPRimenta in continuare pana la alegerea finala a unei limbi oficiale pentru bloguletz.

In acelasi timp, faptul ca am sansa de a fi aici (pentru ca e o suma de alegeri pe care le-am facut in diverse puncte ale existentei mele) ma indeamna sa profit la maxim de tot ceea ce remarc si ce merita trecut in eternitatea www-ului. Exista insa un moment in care prefer sa aleg sa traiesc in loc sa aleg sa scriu. Finalitatea acelui moment e ca uneori trec saptamani fara sa intru pe blog, pentru ca nu am inspiratia necesara pentru a redacta ceva ce merita citit si imprastiat prin lume.

Poate de aceea sper ca in curand sa fac o alegere in ceea ce priveste natura acestei bucati din mine si sa gasesc acel echilibru intre blog si viata din spatele lui. O sugestie de la tine in acest sens ar fi foarte utila 😉

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email