big bridge ahead!

Bright lights, big city.

Very big city. Atat de big, incat uneori ti se taie respiratia in SkyTrain, cand? mergi sa mai vizitezi cate-o minune a secolului 21. Atat de big, incat uneori ti se pare ca oamenii care au venit aici de mult timp nu mai au idee cum e de fapt “acasa in Romania”.

De cand nu ti-am mai scris, am vazut cum padurea de conifere si foioase se intalneste cu oceanul la Belcarra, cum copacii taiati renasc in doua dimensiuni la Buntzen Lake, am ajuns pana-n North Vancouver pentru a incheia vizita jucandu-ma pe Xbox 360 Kinect (Dance Central rulez!) si a reveni pentru Capillano (cel mai lung pod suspendat din lume) plus alte aventuri prin copaci (treetop adventures). Mi s-a taiat respiratia! Literalmente 🙂

Cu? fiecare zi pe care o petrec aici, incep sa ma obisnuiesc cu normalitatea. Civilizatia. Omenia. “Aici se spune buna ziua si multumesc”. Aici VOR vanzatorii din magazin sa-ti VANDA. Cuvinte grele pentru tarisoara mea, cuvinte pe care le-am auzit de multe ori in romana, dar nu le-am VAZUT aplicate aproape deloc. Cel putin nu la acest nivel. Se pare ca cineva acolo sus incearca sa ma ajute sa inteleg de ce drumul meu se indreapta catre poduri noi. Cibinul is so last season! Now it’s all about the Danube! (n.n. eu am locuit langa un pod mare de peste Cibin in Sibiu, iar Viena este un oras pe Dunare)

Ce mi se pare deosebit de interesant e ca in China Town, un cartier din Vancouver pe care l-am vizitat recent, totul pare desprins de realitatea…urbana. Unii oameni se adapteaza la conditiile date, altii adapteaza conditiile date la ei. 🙂 Si se pare ca fac o treaba foarte buna, mai ales daca se afla in numar mare intr-un loc.

Pana data viitoare, sper sa iti gasesti propria oaza de fericire, oriunde ai fi!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email