am crescut

Am un dictionar in fata si dupa 12 ani de studiu intensiv al limbii germane, simt ca e cazul sa-l iau cu mine in lungul periplu pe care il voi face in Austria. De ce?

Pentru ca nu stiu tot. Mai mult decat atat, inca nu stiu aproape nimic. Despre viata, dragoste, probleme, succes, interesuri si oameni. STIU insa ca am cum sa invat toate aceste aspecte ale vietii cu “dictionarele” si xPRimentele potrivite, motiv pentru care sunt pregatita.

Sunt pregatita sa muncesc, sa rad, sa plang, sa-mi traiesc viata ca si cand as face-o pentru prima data. Sa vorbesc intr-o limba diferita de dulcele grai romanesc si sa-mi placa. Sa scriu poezii in alte fotolii gri petrol, sa iubesc in alte asternuturi si sa ma plimb pe alte strazi. Sa ma duc cu metroul si tramvaiul la scoala, sa-mi platesc taxele singura, sa gatesc si sa ma automotivez suficient de tare incat sa reusesc sa-mi duc la capat TOATE planurile pe care le-am schitat pentru anii care vin.

Am cartile, am laptopul, am aparatul profi de fotografiat, am rucsacul, am rochia, am trusa de “prim ajutor” in caz de incidente make-up nefaste, am gloss-ul cu gust racoritor&dulce SI mi-am luat dictionarul cu mine ca sa nu uit sa exprim mereu EXACT ceea ce simt.

In cuvinte potrivite, in gesturi sau priviri, in randuri intregi de sentimente exprimate in mod direct.

Intotdeauna cu drag.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email