FITS 2010: Omul de afaceri si razboinicul

In ziua a saptea a Festivalului International de Teatru Sibiu am avut ocazia de a participa la un spectacol de dans japonez intitulat “Omul de afaceri si razboinicul”, ce s-a desfasurat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu.

Motivul pentru care mi-am dorit sa vad acest spectacol a fost impresia ca cele doua entitati desemnate in titlu, “omul de afaceri” si “razboinicul” vor forma o combinatie foarte interesanta, poate si datorita lui Sun Tzu, aplicat intens in lumea business-ului in zilele noastre. Din nefericire pentru mine. a fost vorba despre DOUA reprezentatii diferite, despartite printr-o pauza destul de lunga (de 20 de minute).

Partea a doua, cea in care oamenii de afaceri erau simbolic descrisi prin dans, mi s-a parut foarte creativa, mai ales prin prisma unui panou strategic plasat in stanga scenei in spatele caruia dansatorii coborau “la metrou”. Un element de originalitate ce a starnit ropote de aplauze in public.

M-am bucurat de asemenea sa vad atatia oameni interesati de cultura japoneza care au participat la eveniment si am considerat acest lucru drept o punte pentru o legatura mai intensa intre cultura romaneasca si cea a Tarii Soarelui Rasare.

Ne indreptam cu pasi repezi catre finalul festivalului si abia astept sa-ti mai povestesc ce piese de teatru te pot impresiona cu adevarat!

Credite foto: MASASHI MISHIRO JAZZ DANCE (JPN)

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email