de unde sa invat?

Ti se da o tema de lucru pentru scoala, facultate, job si te apuci sa cauti. Ai un termen 2 luni de zile pentru a o duce la bun sfarsit, deci nu te grabesti sa o rezolvi in prima perioada a acestuia. Brusc, iti dai seama ca maine/saptamana viitoare trebuie predat totul, finalizat, cu floricele si toate in buna regula iar prima ta initiativa este sa-i dai un mesaj prietenului tau atotcunoscator de pe mess: “Cum pot rezolva x?”. Raspunsul sau e sec si te scoate din sarite: “Cauta pe google!”.

Dar asa e! Google a devenit cel mai bun prieten al omului care are nevoie de informatie rapida si eficienta. Pe langa faptul ca gasesti TOATE referatele posibile si imposibile cautand pe Google, vei vedea ca intr-o mica sesiune de link-uri (in care intri pe un site interesant, dai click pe alt site ce suna bine si asa mai departe) poti gasi o gramada de resurse foarte utile din care ai ce invata. Majoritatea site-urilor pe care le am in google reader le-am descoperit prin mici “accidente” si, precum xPRimentele de stiinta ce schimba lumea, au schimbat modul in care percep anumite aspecte ale vietii.

Nu stiu in ce domeniu lucrezi (poate ai chef sa-mi spui acest lucru intr-un comentariu), insa stiu ca daca nu mai ai fonduri pentru achizitionarea cartilor de specialitate…cum mi se intampla si mie momentan, te poti inscrie pe twitter si poti cauta prin search oamenii din Romania sau strainatate care activeaza in acelasi domeniu. In functie de relevanta tweet-urilor (mesajelor) pe care le transmit, le poti da follow si sa incerci sa citesti cel putin 10 link-uri dintre cele trimise de acestia pe saptamana. Avand in vedere ca eu imi doresc sa lucrez in domeniul marketing-ului, acest lucru s-a dovedit a fi unul dintre cei mai utili pasi pe care i-am facut in ultimul an pentru cariera mea. Vei gasi pe twitter oameni care organizeaza evenimente pentru cei din bransa ta si poti sa te inscrii online la ele; e o sursa interminabila de bloguri si site-uri utile; e un fun way to make new friends care sunt interesati de aceleasi lucruri ca si tine.

O informare constanta inseamna faptul ca ajungi mult mai usor si mai ieftin la rezultatele dorite, iar acest lucru se traduce intr-o ascensiune din punct de vedere profesional pentru tine. Foloseste twitter-ul si google reader-ul pentru acest scop, invata sa cauti in toate locurile posibile e-bookuri (acestea se ofera de obicei gratuit pe site-urile oamenilor ce-si doresc sa creasca interactivitatea paginii lor, de asemenea vei gasi si multe whitepaper-uri sau studii de caz daca stii cum sa te orientezi) si INTREABA. Poate nu-l mai intreba pe acel coleg atotstiutor despre proiecte, cat pe alti oameni ce sunt dispusi sa-ti ofere informatiile necesare.

Iar in privinta faptului ca ti-ai lasat proiectul pe ultima suta de metri, hai sa stam intr-o zi la povesti despre time management. Eu azi ma apuc de un xPRiment in acest sens! 🙂

Tu ce surse folosesti pentru a invata mai multe despre domeniul tau preferat de activitate?

P.S. Daca exista vreun termen din acest articol pe care nu il intelegi foarte bine, trimite-mi un comentariu si il voi explica 😉

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email