spune-mi ce carte citesti

…ca sa-ti spun cine esti!

Desigur, aceasta zicala ar putea fi aplicata intr-o multime de alte domenii, insa dupa parerea mea, o carte pe care o lecturezi cu placere nu doar “spune ceva” despre tine, ci te ajuta sa te formezi ca si om intr-un mod in care poti explora (si cine stie, poate chiar exploata!) diverse dimensiuni de care nu erai constient pana in acel moment.

Desi exista oameni foarte reticenti in privinta cartilor sau care neaga utilitatea lor in urma aparitiei unor alte mijloace de informare (exemplul cel mai concret: wikipedia), consider faptul ca oricine isi poate gasi un domeniu despre care ar putea sa se documenteze mai bine…si ce loc mai placut decat o librarie sau o biblioteca linistita, dar in acelasi timp si primitoare pentru a face acest lucru?

Exista sansa ca opinia mea sa fi fost influentata de Humanitas-ul din Sibiu, un loc pe care eu il consider ca o a doua casa si in care imi aduc prietenii pentru a ne descoperi reciproc pasiunile, dar si de biblioteca impresionanta de la noi din oras, in care am fost surprinsa sa gasesc o multime de carti “din secolul nostru” pe care, poate, in alt mod nu as fi ajuns sa le citesc.

O tentatie a necunoscutului apare de cate ori dai peste un volum care poate sa-ti incite simturile. De multe ori, descoperi acea tentatie exact in locurile in care nu te astepti. de aceea, te provoc sa-ti pui intrebarea:

Eu ce carte ar trebui sa citesc?

Astept propunerile tale pe blog!

[cibelle-green grass]

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email