paranoia (la teve)

broken tvExista sansa sa fi fost de vina starea mea destul de aiurea de sanatate care m-a tinut in casa in weekend, dar in ultimele zile mi-a fost GREU sa nu intru pe net. Atat de greu, incat am dat in alta dependenta doar de dragul de a fi informata. Tembelizorul e plin de porcarii, mon cher! De aceea am incercat sa inteleg si motivele pentru care “a minti poporul cu televizorul” ar aduce castiguri unor oameni din spatele ecranului, oricare ar fi acestia.

In dorinta de a vinde, s-a ajuns la un compromis intr-ale calitatii care indeamna “consumatorul” obisnuit de televizor (acesta se gaseste in numar mai mare decat cel de internet pe plaiurile mioritice) sa se indobitoceasca treptat. Ideea de baza de la care porneste orice canal de televiziune este sa acopere o plaja cat mai mare de gusturi, pentru a putea vinde cat mai multe reclame in spatiul publicitar.

Ce ma ingrijoreaza e ca emisiunile sunt construite “dupa chipul si asemanarea” telespectatorului, in ideea de a atrage o audienta cat mai mare. Zapand printre atatea balarii, am inceput sa-mi fac griji pentru evolutia…viitorilor cumparatori de vise si detergente. Atunci cand privesti si primesti atatea false “informatii” esti tentat sa le dai crezare, astfel incat ai impresia ca Naomi si Nikita chiar sunt niste…legende urbane. Pacat!

Aici intervine internetul, care iti permite sa-ti selectezi informatiile pe care doresti sa le primesti, dar care evolueaza dintr-un mediu de informare si comunicare banal intr-unul de entertainment si interactiune constanta (also known as Web 2.0). Incet incet imi dau seama ca Internetul nu e chiar the evil witch I previously thought it was, desi are un potential extraordinar de dezvoltare.

Este internetul viitorul firesc al umanitatii? Cum crezi ca va arata mediul online in 5 ani de zile?

[miercuri noapte revin, promit!]

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email