…vino sa-mi rasfoiesti paginile…

“Nu e alta mai frumoasa si mai de folos in toata viata omului zabava decat cetitul cartilor”
[Miron Costin-“Letopisetul Tarii Moldovei”]

imi place sa citesc in fiecare zi, macar si de-ar fi o pagina de ziar. daca nu, pur si simplu simt ca s-au irosit de pomana 24 de ore din viata mea. citind incerc sa intru in contact cu lumea din afara creierului meu, sa descopar o lume noua ce se afla la doar cativa pasi distanta de micul meu univers interior. si de multe ori reusesc in ceea ce-mi propun.

exista o gama larga de motive pentru care as citi cu mult mai mult drag decat sa fac altceva, deoarece asa-mi extrag informatiile pentru slujba de om pe care incerc sa o practic de…17 ani si o luna. cu mici pauze in vacanta de vara, ce-i drept. atunci ma intrebam sincer daca-mi doresc sa stiu ce face lumea sau sa constientizez mai clar ceea ce fac eu. si m-am distrat si am uitat de orice vietuia in jurul meu.

cu toate ca obiceiurile adiacente s-au schimbat in ultimii ani (de la sandwich-ul de dimineata am trecut la cafeaua din prima pauza, de la perindarile prin jurul scolii in anul bobocimii am ajuns la ore petrecute in cetatii-ore foarte imorale, that is), baza a ramas aceeasi. omul e acelasi, hainele sunt usor mai pimp-uite. uneori devine dificil sa imbin pasiunile pe care le am de cand lumea cu noile mele filozofii de viata, dar atunci gasesc momentul oportun ca sa ma intreb daca-mi place cine sunt si daca nu merita sa iau o pauza de la tot si sa…citesc.

pentru ca am spus-o o data si o voi mai zice de n ori: “buy me a book and i’ll give you a piece of my heart”. si nu cer multe, asa-i?

[muzica traditionala japoneza de relaxare cunoscuta si sub numele de “muzica cu pasarele si copaci infloriti”]

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email