idee (de) reciclat

Am inceput sa scriu pe la altii, iar pe-aici dau tot mai rar. Cu reviste de fashion in mana si gandurile indreptate catre cartile de marketing pe care nu le-am terminat inca de citit, n-am reusit sa gasesc pana acum inspiratia necesara pentru a reveni in mare stil in propria mea locuinta virtuala.

Si uite ca astazi, intr-un acces de nervi, mi-am doborat maldarul de haine ce zac fara nicio utilitate in dulap. Mi s-a parut absolut nedrept ca niste piese de vestimentatie pe care nu le-am mai purtat de peste 2 ani sa zaca intr-un loc in care as putea aseza niste materiale prietenoase, cu care ma imbrac mai des. De ce sa tin ceea ce pot arunca?

Am luat prima punga ce mi-a iesit in cale (fact curios pentru specia copilandrica: adun pungi, ca sa nu cer altele in magazin si pentru a salva lumea de la plastificare) si le-am indesat acolo, in ideea in care le plasez strategic in dulapul bunicii…oricum nu baga de seama ca a aparut un set nou de maieuri, bluzite si pantaloni pe care nu are cum sa le imbrace (le purtam eu la 13 ani).

Dar, in goana pentru debarasarea de hainele vechi, am trecut peste urmatorul aspect: sunt detinatoare a domeniului xPRiment, motiv pentru care, cel putin teoretic, ar trebui sa te tin mereu la curent cu ultimele incercari pe care le-am facut in viata de zi cu zi. Cu toata clasa a 12a, cu toate mutarile la Viena, cu toate proiectele online ce au intervenit in drum, am trecut cu vedere exact peste…miezul meu.

Asa ca, dupa aproape 8 ani de absenta de la orele de “lucru manual”, ma apuc de reciclat hainutze. Iau foarfeca, iau lipiciul (stii cumva daca exista in comert lipici pentru haine?), iau materialele si le dau din nou viata. S-ar putea ca-n prima faza lucrurile sa nu arate prea roz (ar fi nevoie si de-o masina de cusut de care momentan nu dispun), insa sunt sigura ca macar o data pe saptamana de acum incolo sa va arat ce-am reusit sa obtin.

Daca esti interesat de aceasta idee sau daca stii vreun site super tare de do it yourself de unde as putea deprinde cunostiinte noi, astept comentariul tau ;)

Lasati ideile sa vina la mine!

P.S. Acest indemn interior n-ar fi putut avea loc fara ca Beba sa ma fi inspirat cu blogul ei.

3 Responses to idee (de) reciclat
 1. A.Faith

  stau şi mă gândesc… oare n-ar fi mai ok să donezi hainele respective unor oameni cărora le lipsesc? nu ştiu, zic şi eu.

  în altă ordine de idei, faza cu lipiciul pentru haine a fost epică :) ) am râs de-am crăpat :) )

 2. Andra Muresanu

  Eu donez toate hainele mele “functionale” (adica cele care nu sunt rupte sau cu diverse defecte), insa cele “nefunctionale” ajung cateodata sa petreaca prea mult timp in dulap si sa ocupe spatiu inutil (pentru ca nu imi place sa arunc hainele la gunoi).

  De acolo a pornit ideea…faza cu lipiciul chiar exista, am primit ieri niste sfaturi despre cum sa-ti personalizezi hainutele si am identificat un loc de unde as putea gasi o forma de lipici.

  Vei afla mai multe saptamana viitoare! ;)

 3. beba.com

  ma bucur ca am fost de ajutor cu “inspiratiunea” ^^ :)

  bafta multa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>