imagini

Uneori, viata te aduce la concluzia ca memorezi involuntar doar anumite clipe din existenta ta de zi cu zi. Sunt cele care te-au marcat atat de adanc, incat ai ajuns sa le desemnezi ca fiind constituentele propriului tau borcan de fericire. Asimilezi intamplari in imagini pe care le pastrezi de-a lungul timpului, lasandu-ti creierul sa faca editarea de rigoare pentru a “corecta” diverse imperfectiuni.

Cu timpul, ajungi sa le privesti ca fiind ACELe componente de baza ale fericirii tale, acele lucruri care te-au facut odata sa uiti de griji, sa te deschizi ineditului. Ignori insa un aspect foarte important din intreaga ecuatie: posibilitatea ca, in momentul de fata, sa nu mai fi ACELasi om pe care l-ai intruchipat in trecut. Schimbarea este variabila care survine cu fiecare drum nou pe care il avem de traversat, astfel incat aceste imagini sa nu mai reprezinte decat niste pasaje dinaintea ultimei intersectii, niste fragmente ale memoriei si imaginatiei tale.

Aflandu-ne in imposibilitatea de a simti o traire intensa, calda, in anumite situatii pe care le traim, tendinta de a ne agata de un trecut glorios se intensifica, devenind un aspect definitoriu al personalitatii noastre din prezent. De ce ne lasam influentati de retete, cand putem lasa loc haosului ce implica noutatea? De ce decidem sa urmam trasee prestabilite de altii, atunci cand exista o sansa sa ne cream unele noi? De ce ne legam de imaginile pe care le-am vazut in altii pentru a ne determina contururile propriului nostru portret?

Suntem atat de obisnuiti sa urmam un model prestabilit, incat orice abordare diferita reprezinta o curiozitate pe care multi nu doresc sa o xPRimenteze. Astfel incat ramanem incurcati in itele propriilor vicii, care ne transforma din oameni in masini care lucreaza, interactioneaza, socializeaza in zona lor de confort, sexeaza, livreaza si dorm.

Ce imagine doresti sa lasi despre tine?

[andy moor-faces]

2 Responses to imagini
 1. SaltwaterC

  Sau poate asimilezi involuntar anumite chestii ce fac parte din propriul borcan de nefericire. Ți-ai trasat vreodată idealuri ca să ajungi la concluzia că de fapt tu și cu idealul tău nu vă întâlniți pe același drum? Fiecare încearcă să fie atât de diferit, timp în care toți suntem atât de asemănatori. Pentru că oricât de motivant este un text sau altul, până la urmă trebuie să recunoaștem ca este doar un … text. Totul se (re?)duce dincolo de aparențe sau de imagini, iar câteodată totul se reduce la intuiția de bază, dar oamenii sunt prea proști să accepte răspunsuri simple la probleme simple ce ei le consideră complicate.

  PS: superb Andy Moor. Pentru moment să exlcudem fapt că îl consider zeu.

 2. Andreas

  Si pe patul mortii a avut chef de glume.
  sau
  Avionul dadea sa se prabuseasca in Atlantic si lui ii ardea de sex si glume proaste.
  sau
  (ma mai gandesc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>