biting the big apple

Fie ca intrebarea se refera la Paris, Berlin, Amsterdam, New York, Viena, Budapesta sau Bucuresti, raspunsul e mereu acelasi: acolo vei gasi ceea ce cauti.

Dar atunci cand nu stii CE cauti, de unde stii ca acolo IL vei gasi? Adevarul, sentimentul de implinire absoluta. Poate o dorinta efemera de celebritate, bani si faima. Visuri desarte ce se risipesc pe strazile metropolelor (mai mult sau mai putin) europene. Speranta la o educatie a strazii mai buna, mai interesanta, mai directionata pe atributele pe care vrei, in timp, sa ti le insusesti.

Cand ratacesti intre alei autohtone si drumuri europenizate, gasesti la fiecare pas un nou motiv pentru a-ti face griji. Pe de o parte nu esti inca pe deplin convins ca esti in stare sa parcurgi drumul, avand in vedere ca nu ai un bilet de intoarcere. Pe de alta parte, privesti increzator inspre actiunile tale trecute si remarci ca au fost (in mare parte) incheiate cu succes. De ce nu ar merge si una ca aceasta?

Daca vei da peste aceleasi fuste, aceleasi cravate, aceleasi fetze? Atunci cum vei reactiona? Cum te vei descurca atunci cand situatiile in care vei fi pus sunt cu totul noi iar tu esti lipsit de inspiratie?

Cand stai in pragul usii, e bine sa-ti pui niste intrebari elementare. Sa vezi daca afara ploua sau e vreme buna, sa verifici daca esti indeajuns de gros imbracat pentru temperaturile de care te vei izbi. Dar indata ce ai verificat totul, poti sa incepi sa musti. Din marul pervers al maturizarii.

[jay z feat. alicia keys-empire state of mind]

9 Responses to biting the big apple
 1. Rares Budac

  Superb!

 2. Dexter

  asta e articol de colectie:)

 3. Andra Muresanu

  :”> I’m really happy to hear that!

 4. ameli

  Mai tii minte din clasele mai mici, cand inca se mai preda religia la scoala?

  Cand stai acusi-acusi sa musti din “marul pervers al maturizarii” nu mai stai sa-ti pui nici o intrebare elementara – e o alta taina la mijloc cu ispita, cu sarpele, cu vina, alea alea :P

  Vezi numa sa fie copt marul! ;)

 5. Nevermore

  Mind you, if someone doesn’t stretch out her/his hand and gives you the apple, in vane will you be trying to bite from it.

 6. Andra Muresanu

  @ameli: dar tu esti SuperSilvia, sa nu uiti niciodata acest lucru! :)

  @Nevermore: sometimes you have to learn how to grab the apple when nobody’s watching :)

 7. Nevermore

  ce e mai usor de observat? un mar care a fost muscat sau un mar lipsa?

 8. anne-marie p

  You are great, your words inspiration, so keep up the good work Andra, keep it up!

 9. [...] all started on a warm August night when we arrived by cab in the big apple. The same big apple I had bee... xpriment.com/2012/10/if-i-can-make-it-there

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>