spune-mi ce carte citesti

…ca sa-ti spun cine esti!

Desigur, aceasta zicala ar putea fi aplicata intr-o multime de alte domenii, insa dupa parerea mea, o carte pe care o lecturezi cu placere nu doar “spune ceva” despre tine, ci te ajuta sa te formezi ca si om intr-un mod in care poti explora (si cine stie, poate chiar exploata!) diverse dimensiuni de care nu erai constient pana in acel moment.

Desi exista oameni foarte reticenti in privinta cartilor sau care neaga utilitatea lor in urma aparitiei unor alte mijloace de informare (exemplul cel mai concret: wikipedia), consider faptul ca oricine isi poate gasi un domeniu despre care ar putea sa se documenteze mai bine…si ce loc mai placut decat o librarie sau o biblioteca linistita, dar in acelasi timp si primitoare pentru a face acest lucru?

Exista sansa ca opinia mea sa fi fost influentata de Humanitas-ul din Sibiu, un loc pe care eu il consider ca o a doua casa si in care imi aduc prietenii pentru a ne descoperi reciproc pasiunile, dar si de biblioteca impresionanta de la noi din oras, in care am fost surprinsa sa gasesc o multime de carti “din secolul nostru” pe care, poate, in alt mod nu as fi ajuns sa le citesc.

O tentatie a necunoscutului apare de cate ori dai peste un volum care poate sa-ti incite simturile. De multe ori, descoperi acea tentatie exact in locurile in care nu te astepti. de aceea, te provoc sa-ti pui intrebarea:

Eu ce carte ar trebui sa citesc?

Astept propunerile tale pe blog!

[cibelle-green grass]

8 Responses to spune-mi ce carte citesti
 1. Andreas

  Eu ce carte ar trebui sa citesc sau tu ce carte ar trebui sa citesti? E cam confuz formulata intrebarea.
  Anyway, eu ar trebui sa termin de citit “Fata neagra a Securitatii & Ion Mihai Pacepa” iar pentru tine am ales un titlu aleatoriu din raftul de carti “bune” (asa le-a zis tata-mio) : “Fascinatia Minciunii” de Johan Bojer.

  :)

 2. Sparks

  Nu in Humanitas afli cacaturi despre oameni, mai degraba in atrium dupa cateva cognace. In Humanitas bei ceai si te dai intelectua pe`acolo, afli masti, afli partea aia desteapta din oameni, ca nu se manifesta natural(decat putini) cand is intr`o librarie.

  Ii fain sa meri acol sa bei ceai afara luand carti cu imprumut, stai vro 6 ore, citesti una si o cumperi p`a doua… e ok. o sa`mi fie dor si mie de humanitas and it’s fabulous staff.

 3. kolcs

  daniel steel

  (campania commenturilor irelevante a.k.a. spam)

 4. CopilANDRA

  @Andreas: e foarte bine ca te-ai gandit sa raspunzi la ambele intrebari, deoarece sfarsitul a fost gandit ca un fel de 2 in 1 ;)

  @Sparks: pana la urma ai ajuns singur la concluziile mele. Vei gasi in Viena o gramada de astfel de locuri, de care te rog sa-mi povestesti si mie, ca sa-mi mai usurezi munca de cercetare :)

  @Kolcs: de ce daniel steel?

 5. Cosmin

  “In search of the miraculous”-P.D.Ouspensky

 6. Juztina

  “Albastru nemarginit, aproape transparent” de Ryu Murakami.
  Nu stiu daca esti amatoarea cartilor de genul, dar ti-o recomand.

  Am scris si un post despre ea, daca vrei sa citesti: http://juzti.wordpress.com/2010/02/17/ryu-murakami-albastru-nemarginit-aproape-transparent/ :)

 7. Andra Muresanu

  iti multumesc! am auzit chestii contradictorii despre ryu, insa intotdeauna m-a tentat sa citesc o carte a sa si nu stiam cu care sa incep! :D

 8. Juztina

  Cu placere. Sper sa-ti placa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>