acest articol nu a fost scris cu placere

ci cu dezgust.

dezgust fata de problemele tarii in care traim. o tara interesata de biletele, de inregistrari facute pe sustache, de fotografii ale “vedetelor” produse de OTV in ipostaze intime, de barfe si de sarada.

o tara in care daca apari la toate posturile de televiziune si nu spui NIMIC, esti considerat o persoana importanta. o tara in care nu conteaza ceea ce esti, ci felul in care arati.

o reclama scumpa pentru un produs prost, pe care nu il poti vinde mai mult decat o data credulilor. pentru ca nimeni nu paseste o a doua data intr-un loc plin de mizerie, in care poate ajunge trecand prin mii de gropi si in care personalul angajat sa se ocupe de el o face intr-un mod scarbos.

nu-i de mirare ca am ajuns sa plecam in alte parti pentru a vedea frumuseti, mare si soare. nu-i de mirare ca suntem sictiriti, ca imbatranim mai repede si ca ne uitam dupa creme de riduri bune in loc sa gasim locuri exotice de vacanta atunci cand ajungem la pensie.

totul porneste din interior. atunci cand incerci sa faci o schimbare in sistem, nu o fa prin promovare, chiar daca este un proces important in crearea unui brand (chiar si de tara). incepe cu lucrurile importante: infrastructura, imbunatatirea personalului (prin instruirea sa corespunzatoare), oferirea unei experiente superioare calitativ clientului. apoi continua cu suprafata, lustruind-o in asa masura incat sa straluceasca in bataia soarelui.

pentru ca o femeie urata machiata frumos ramane o femeie urata. si Romania merita mai mult decat un strat superficial de fard.

foloseste aceasta ocazie pentru a raporta intregul articol la tine, si gandeste-te cum ai putea incepe o mica revolutie. poate prin pasi marunti, dar necesari, procesul de transformare ia loc intr-un ritm mai alert.

[unkle-rabbit in your headlights]

6 Responses to acest articol nu a fost scris cu placere
 1. cibinensis

  Adevarata si trista concluzia. Sa fie aceeasi amara senzatie din urma cu peste doua decenii cand am parasit tara ?
  Cand eram la varsta ta visam libertatea.
  Cred ca multe trebuie facute in tara si mai ales de catre cei mai tineri, adica de voi.
  E greu sa repari greselile altora-de catre cei mai in varsta decat voi.
  Foarte bine scris articol !

 2. Alex

  Una din marile probleme in romania este faptul ca se asteapta ca totul sa porneasca de sus, de la un nivel central.
  Iti dau un simplu exemplu, intr-o seara am vorbit cu cineva despre sistemul de transport in comun. Eu am fost uimit in Danemarca de modul in care persoanele urca si coboara din autobuz. In sensul ca sunt usi speciale pentru urcat si coborat iar toata lumea respecta chestia asta. Cand am intrebat intr-o maniera mai mult sau mai putin retorica “la noi de ce nu se poate?” persoana respectiva a spus ca ar trebui sa fie o persoana care sa supravegheze acest lucru. Pe cand in dk totul se face din bun simt si educatie, de la “cei 7 ani de acasa”, asa cum este normal. Asta se intampla in romania, educatia si simtul civic sunt la pamant, iar ca solutie se gaseste aplicarea fortei.

 3. CopilANDRA

  @cibiniensis: iti multumesc pentru apreciere! si eu visez la iarba verde austriaca ;)

  @Alex: tocmai in acest sens sunt pregatita sa ma auto-educ in a lua atitudine si sa incerc sa influentez in aceasta directie oamenii care-mi sunt dragi. pentru ca fiecare schimbare e produsa din interior si prin pasi marunti, dar fermi. sper ca atunci cand te vei intoarce din danemarca vei aduce cu tine si un set nou de valori :)

 4. cibinensis

  http://predescudf.blogspot.com/2009/08/carte-catre-andra.html

  In loc de felcitari pentru scrisul tau !

 5. Giusy

  Romania este si va fi o tara cu un potential foarte mare. problema vine de la oameni, pt ca nimeni nu se sinchiseste sa faca ceva, si pleaca toti de la ideea “daca el nu face, de ce sa fac eu?”
  asta e problema noastra. daca toti am face cate ceva, lucrurile care par nesemnificative vor avea efect si valoare iar rezultatele se vor vedea pe zi ce trece tot mai mult ;)

  iar asa cum ziceai si tu, si iti dau dreptate, cei mai vinovati sunt cei de sus. insa asa am fost invatati…cu cat mai mult cu atat mai bine,iar daca se poate sa furam fara sa vada nimeni e perfect. nu mai e nimic de zis….

  atunci cand cineva isi va da seama ca Romania are atatea frumuseti de te poti imbogatii fara sa faci nimic, doar sa promovezi, atunci ne va fi bine pentru ca avem una dintre cele mai frumoase tari din lume

 6. adrian

  nu stiu daca mai exista medicament pentru vindecarea societatii romanesti de aceasta OTV-izare de care are parte mai nou pe toate canalele TV. Cred ca acest popor are soarta pe care o merita datorita propriilor greseli, influentate in primul rand de incultura crasa de care sufera, asculta scrisoarea lui Chirila pentru ca e pentru voi, liceenii:
  http://www.youtube.com/watch?v=md6HPoCigJg&eurl=http%3A%2F%2Fadrianbarbat%2Eblogspot%2Ecom%2F2009%5F06%5F01%5Farchive%2Ehtml&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>