xPRima-te

nu conteaza daca e prin cuvinte, prin muzica, prin desene, picturi, sculptura sau numere. nu conteaza daca o postezi pe youtube, hai faiv, twitter sau pe blog. nu conteaza daca o poti vedea in galerii de arta sau pe strada, in gara sau in statia ta de metrou, pe unghii sau pe haine.

tot ce conteaza este sa te exprimi. in ce masura iti doresti tu, in locurile pe care le alegi ca display al expresiilor tale interioare. atunci cand faci acest lucru, te eliberezi de orice frustrare si devii un om mai bun. mai fericit. mai creativ. mai liber.

exista multe persoane care sunt incadrate in categoria “ciudatilor”, prin simplul fapt ca nu se xPRima in felul majoritatii. sunt marginalizate si obligate, pornind de la educatia din scoala si pana la situatia de acasa, sa se “integreze”. astfel, isi pierd elanul creativ si devin in cele din urma o parte integra(n)ta a societatii. si se pierd.

se pierd idei foarte bune, filme foarte bune, melodii foarte bune, reclame foarte bune, carti foarte bune, picturi foarte bune. doar pentru faptul ca avem o mentalitate de tip “carpe diem si atat”, neputand accepta ceva ce iasa din limitele normalului. pentru ca ne e frica de nou.

“atunci cand vreau ceva, pot!”, mi-am zis mai demult. iar acum imi doresc mai mult ca oricand sa devin intr-atat de deschisa la minte, incat sa pot accepta si imbratisa noul, fara a-mi mai fi frica de el. cam aceeasi poveste ca si cu cartile, doar ca raportata la persoanele din jurul meu.

ii respect din suflet pe toti cei care sunt dispusi sa creeze, si sa imbunatateasca lumea prin arta lor. oricare ar fi domeniul in care exceleaza. de aceea, imi doresc sa-ti arat un strop din munca unui prieten bun, al carui preview pare foarte promitator. poate iti place si tie sa canti si ti-ar dorit sa gasesti trupa potrivita. sau poate ca vrei doar sa asculti un ritm care sa te puna in picioare. in orice caz, am gasit ceva pentru tine.

chiar asa: tie cum iti place sa te exprimi?

6 Responses to xPRima-te
 1. mazemania

  prin mazemania….:)

 2. helly

  depinde de stare. dak sunt foarte trista, scriu. daca sunt linistita, desenez. pentru desen iti trebuie o liniste interioara, trebuie sa calmezi orice temperament, altfel mana iti preia sentimentul prea usor si nu iese ce vroiai.

 3. Nevermore

  Eu ma exprim prin muzica mai tot timpul. destul de rar, desenand, si extrem de rar, prin cuvinte. nu m-am priceput niciodata la cuvinte, le judec tot din punct de vedere muzical, ceea ce e destul de ciudat.

  ma rog, as putea aici sa pun un perete de text despre felul cum ma exprim prin muzica, etc. etc.

  foarte pe scurt, am un canal quasi-penibil de youtube, if anyone cares to look.

  http://www.youtube.com/tiglarii

 4. Giusy

  superb articolul, si se pare ca ai punctat in unele locuri si una din marile probleme ale noastre, frica de exprimare.
  de exemplu, eu cand sunt nervos, scriu,scriu orice, ciudat ca atunci am cea mi buna inspiratie si astfel ma descarc. daca sunt vedel, evident ca fac glume si mici tampenii toata ziua, deci cred ca e cea mai evidenta forma de exprimare a veseliei. insa ca forma generala, cel putin la mine, e exprimarea prin scris.

  Cam tot ceea ce scriu e si prin capul meu;))…..cu toate ca in unele momente nu am rabdare sa scriu tot ce imi trece prin cap:p

  Zbye :)

 5. JeiJei

  eu de cele mai multe ori ma exprim prin desen si designul unei incaperi. se poate deduce cu usurinta ca daca is deprimat/enervat/etc. voi avea niste desene groaznice si camera mea va arata de parca ar fi fost bombardata :-) ) Sunt curios acum, tie cum iti mai place sa te exprimi pe langa sa scri pe blog ?

 6. LW

  prin mazemania….:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>