paranoia (la teve)

broken tvExista sansa sa fi fost de vina starea mea destul de aiurea de sanatate care m-a tinut in casa in weekend, dar in ultimele zile mi-a fost GREU sa nu intru pe net. Atat de greu, incat am dat in alta dependenta doar de dragul de a fi informata. Tembelizorul e plin de porcarii, mon cher! De aceea am incercat sa inteleg si motivele pentru care “a minti poporul cu televizorul” ar aduce castiguri unor oameni din spatele ecranului, oricare ar fi acestia.

In dorinta de a vinde, s-a ajuns la un compromis intr-ale calitatii care indeamna “consumatorul” obisnuit de televizor (acesta se gaseste in numar mai mare decat cel de internet pe plaiurile mioritice) sa se indobitoceasca treptat. Ideea de baza de la care porneste orice canal de televiziune este sa acopere o plaja cat mai mare de gusturi, pentru a putea vinde cat mai multe reclame in spatiul publicitar.

Ce ma ingrijoreaza e ca emisiunile sunt construite “dupa chipul si asemanarea” telespectatorului, in ideea de a atrage o audienta cat mai mare. Zapand printre atatea balarii, am inceput sa-mi fac griji pentru evolutia…viitorilor cumparatori de vise si detergente. Atunci cand privesti si primesti atatea false “informatii” esti tentat sa le dai crezare, astfel incat ai impresia ca Naomi si Nikita chiar sunt niste…legende urbane. Pacat!

Aici intervine internetul, care iti permite sa-ti selectezi informatiile pe care doresti sa le primesti, dar care evolueaza dintr-un mediu de informare si comunicare banal intr-unul de entertainment si interactiune constanta (also known as Web 2.0). Incet incet imi dau seama ca Internetul nu e chiar the evil witch I previously thought it was, desi are un potential extraordinar de dezvoltare.

Este internetul viitorul firesc al umanitatii? Cum crezi ca va arata mediul online in 5 ani de zile?

[miercuri noapte revin, promit!]

3 Responses to paranoia (la teve)
 1. Giusy

  categoric ca va fii foarte dezvoltat. Tehnologia evolueaza foarte repede.
  Insa vad ca nu ai ezitat sa prezinti efectele televizorului. Si cam ai dreptate; asa ajunge populatia unei tari sa ramane doar la stadiul de “buna!ce mai faci?” nestiind sa lege 2 cuvinte mai mult. Pro tv-ul are audienta maxima la ora 17.00. Si atunci ne mai miram de unde atata incultura ?:-”

  Zbye :)

 2. CopilANDRA

  pacat. s-a creat un adevarat cerc vicios intre ceea ce cred televiziunile ca vor sa vada telespectatorii, si ceea ce isi doresc acestia cu adevarat.

 3. Andreas

  Eu TV-ul il flosesc in mare parte ca suport pentru praf. :) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>