a new perspective

a_new_perspectiveImi amintesc de sfaturile unei amice ale mele. Imi spunea: “Andra, daca vrei ca o fotografie sa capete profunzime, trebuie sa ai grija din ce perspectiva iti privesti subiectul”. Si cata dreptate avea! Am observat cat de usor se poate deforma o imagine, reusind sa atraga atentia asupra unor elemente mai Importante, care nu ar fi putut fi scoase in evidenta prin alte mijloace.

Gandurile mi s-au mutat in alta directie atunci cand am sesizat cat de usor poate fi implementata o noua “lentila” in propria-ti viata. In fond, realitatea ce ni se desfasoara prin fata ochilor e aceeasi pentru toti, dar perspectiva din care o privim difera enorm. Unii ajung sa deformeze atat de tare lumea, incat nu-si mai pot regla imaginea nici cu ajutorul programelor specializate in acest sens (ma opresc sa fac o analogie intre un psiholog si photoshop-ul nostru cel de toate zilele).

Din pacate, lentila de care dispunem nu e interschimbabila decat in foarte putine cazuri (DSLR-urile au fost mereu mai scumpe decat majoritatea aparatelor foto). Totusi, noi ne putem ajusta distanta focala (daca vrem sa ne apropiem de un subiect, sau dimpotriva, sa ne pastram la o considerabila departare fata de el). De asemenea, ne putem schimba perspectiva foarte usor.

Incearca sa nu folosesti cuvantul “NU” pentru o saptamana. Facand acest xPRiment, iti poti dezvolta imaginatia invatand noi metode pentru a verbaliza un lucru pe care doresti sa-l eviti. Si iti pune in fata ochilor subiectul pe care vrei sa-l capturezi intr-un nou unghi.

Ti-ai imaginat vreodata cum ar arata viata daca o fotografiezi din toate fatetele disponibile?

[preview: in putin timp vei gasi pe bloguletz o noua sectiune care te-ar putea interesa, pentru ca are o legatura directa cu subiectul pe care l-am abordat azi - fotografia]

[thievery corporation-beautiful drug]

6 Responses to a new perspective
 1. Gigel

  Foarte fain blogul tau, felicitari!
  U r in my blogrol now :)

 2. Andreas

  Viata privita din mai multe perspective e ca o floare fotografiata din 10000 de unghiuri. Tot o floare ramane, dar depinde de fotograf si talentul sau de a surprinde floarea in cele mai splendide “ipostaze”.

  Eu unul is un fotograf plictisit, care are foarte mare nevoie de noi modele.

 3. CopilANDRA

  @gigel: merci mult gigel, poate ne vedem maine la blogmeet sibiu!

  @andreas: eu sunt o fotografa vesela care a invatat sa gaseasca modele noi in fiecare zi. check the blog out more often in the next few weeks ;)

 4. Andreas

  sa zicem ca am si eu modele, dar nu vor nicicum sa se lase fotografiate. :) )

 5. Vladimir Yannis

  Super blogul tau . Chiar imi place . (Am adaugat un banner pe blogul meu cu xpriment daca te deranjeaza il pot da jos. Este in Sliderul de sus)

 6. CopilANDRA

  @andreas: aici intervine si puterea ta de persuasiune ;) stiu ca poti mai mult!

  @vladimir yannis: merci mult vladimir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>