inca un rand pentru toti prietenii mei

“When critics disagree, the artist is in accord with himself.”-Oscar Wilde

coffee_loveimi place sa-mi beau cafeaua cu mult lapte, o lingurita de zahar, un zambet si un pumn de vise. aceasta e cea mai usoara cale de a trezi omul din mine si de obicei, oricine o face pro bono (“you can buy me with a coffee, i’m so cheap”) primeste o meditatie filozofica sanatoasa la orice ora din zi si din noapte ca rasplata. ti-am zis vreodata ca-mi poti citi gandurile in cafea?

cand o sorb incet, inseamna ca ma concentrez sa-mi duc o activitate la bun sfarsit. cand o beau dintr-o inghititura, e posibil sa ma fii plictisit/suparat/speriat, sau sa fiu pe fuga pentru the next best thing. cateodata imi place sa privesc cum bobitele de zahar se preling, una cate una, pana in fundul cestii de portelan. alteori, fug in pauza si-mi iau un coffee to go, pentru a-mi aminti de vacanta.

de serile de vara in care nu-mi pasa ca stau treaza si beau cafea dupa cafea, momentele in care numarul pliculetelor de zahar crestea direct proportional cu zambetul de pe chipul meu si oamenii ce-mi reaminteau constant de mama. “nu mai bea cafea, ca devii dependenta!”

dar pana acum dependenta de fericire nu a dus pe nimeni pe panta pierzaniei. sau cel putin la scoala nu ne-au povestit nimic despre asta… :)

tu cum iti bei cafeaua? cu miere, cu lapte, cu prietenii, singur? 

[diana krall-autumn leaves->melodia asta ma duce mereu cu gandul la cafea]

[nu te speria de subiectele "culinare" din ultima perioada, it's just a phase]

10 Responses to inca un rand pentru toti prietenii mei
 1. Nevermore

  Detest cafeaua. Cred ca am o singura “bautura” care imi spune ceva anume. E vorba despre o anumita apa, pe care o gasesc in unul din locurile “mele”, aflat in dealurile din jurul Paltinisului. Acolo ma duc, de obicei cu bicicleta, cand vreau sa ma simt singur si bine. E singura “bautura” pe care o pot asocia cu vreo senzatie. Restul sunt doar alte lichide, cred.

 2. cafeavecsourire

  despre cafea sa auzim numai de bine.
  imi place cum se amesteca laptele CU Cafeaua, am impresia ca atunci renaste lumea.
  cafeaua cu zambet este cea care-mi place si nu este o afirmatie propagandistica.
  in plus, cafeaua trebuie sa fie potrivit de dulce, iar de cele mai multe ori o beau singura.

  P.S. : cred ca e primul comment pe care-l “arunc” in acest nou xPRminent si nu uita ce ti-am zis ultima oara, cum ca trebuie sa-ti lasi aripile sa se joace cu linia orizontului, posesor al “butoiului” ( a se vedea ca nu e borcan ) de fericire.

 3. CopilANDRA

  @nevermore: cafeaua are un je ne sais quoi care ma aduce la visare! e bine ca ai si tu asa ceva, chiar si sub forma apei de izvor

  @cafeavecsourire: ma bucur sa te vad pe noul xPRiment, draga mea ana! sper sa-ti pot oferi clipe cat mai dulci si aromate si poate, poate chiar si o bucatica de rai ;)

 4. WandererOfTime

  Nu-mi place cafeaua, nici cand am fost copil nu mi a placut sa ma joc de a ritualul cafelei, si nici nu mi pica prea bine. Prefer ceaiul negru…si cafeaua mi se pare usor supraestimata pentru ca e la indemana. Mie mi se pare mult mai fascinant felul in care se formeaza norii de lapte in ceaiul negru, iar aroma pe care o capata daca e preparat ca la carte e mult mai complexa pentru papilele mele gustative decat cafeaua. Am baut o singura cafea in viata mea pe care as mai gusta o uneori ca si desert, anume aceea preparata la Gogoasa Infuriata. Avand in vedere ca nu sunt la subiect, las deschise optiuni de comentariu asupra ritualurilor mele legate de ceai.

 5. Anca

  Cafeaua? hmm…probabil cu o fata pe care nu poti sa citesti decat “vreau o perna!!!”..in caz contrar e mai probabil sa ma gasesti langa alt gen de bautura (ceai, suc, mai rar vin sau martini). Singura chestie apropiata dfe cafea pe care o beau cu placere este flavoured cappuccino din Nadine, dar numai pentru ca are coicolata in compozitie :) )

 6. CopilANDRA

  @wanderer of time: ceaiul negru imi provoaca migrene, si nu stiu de ce…

  @anca (glad to have you here): COIcolata aia suna tare kinky ;) inteleg ca cititoarele mele au o preferinta spre dulciuri si-s singura bautoare de cafea de prin zona? tres grav!

 7. Wanderer Of Time

  Ceaiul negru nu-i musai sa fie dulce.

 8. Unguru'

  Niciodata nu-mi beau cafeaua singur, imi place compania altora la ore matinale, tot timpul o beau dulce si fara lapte. Daca e preparata de mine, atunci e si mai bine (I make a mean cup of coffee).

 9. the last chosen one

  nu beu caffe si nu fumez
  doar cu muzica eu ma droghez >:)

 10. CopilANDRA

  @wanderer of time: nici nu trebuie sa fie dulce, dar e prea amar pentru gusturile mele

  @unguru’: sounds tempting! eu obisnuiesc sa o iau de la “magazinul din colt” si sa o beau in pauza cu colegul de banca (un luptator acerb al cafelelor mele, de altfel), pe care-l enervez cu draga inima :P

  @the last chosen one: muzica e cel mai sanatos drog disponibil pe piata! si e gratis, pe deasupra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>