electric feel

[m-am intors dupa o lunga pauza de publicitate, mea culpa]

cred ca daca nu ar fi sa ascult muzica toata ziulica, as muri incet si in chinuri. pur si simplu simt ca prind aripi atunci cand la tembelizor, pe ipod, pe youtube, apare o melodie care ma incita la dans si emotie. nu-ti place sa asculti un ritm alert, cum e o trupa rock, sau o melodie chill, trance, pentru a te pune pe linia de plutire?

avand in vedere faptul ca in ultima vreme au aparut tot felul de rEvolutii in plan tehnic, muzica si-a luat propria cale de dezvoltare si s-a transformat din acel sunet pur, emis prin oscilatia unor corzi in armonie, la o unda digitala acompaniata de cele mai multe ori de imagini vizuale ce te trimit cu gandul departe, intr-un univers aflat in viitor.

nu incerc sa ma limitez la muzica super-tehnologizata a unei noi ere (pe care nu o prea inteleg), ci ma raportez la cele deja cunoscute si xPRimentate: trance, dnb, dub, electro si morandeala asta noua denumita tecktonic, care face ravagii in randul copilandrilor din lumea intreaga (cu precadere la mine in clasa, asa ca m-a lovit si pe mine microbul). sunt de-a dreptul faine de ascultat in anumite circumstante, atata vreme cat nu devine un obicei nesanatos. dar in anumite viziuni, a te da pe “electrice” inseamna o profanare a muzicii adevarate.

exista multi care sunt impotriva a tot ceea ce este prelucrat digital. tie cum ti se pare ca suna muzica zilelor noastre?  

[dj rui da silva remixat de tiesto-touch me]

[lucky bastard!]

7 Responses to electric feel
 1. Catalin

  Te-am lepsuit, ca ai scris cam rar in ultima vreme. :)

 2. Andreas

  Ascult putin din fiecare.
  Preponderent ascult trance (comercial si ne-comercial).

  Nu ca m-ar fi preocupat vreodata prea mult includerea intr-o anumita categorie in functie de muzica pe care o asculti, dar acum chiar mi se rupe. :)
  Fiecare s-asculte ce vrea. Daca-i place Lady CaCa, ascult-o naibii.
  E pacat totusi ca muzica a ajuns un trend.
  Nu stiu cum e mai usor sa-ti dai seama de personalitatea cuiva: pe baza hainelor, pe baza gadget-urilor, pe baza muzicii, pe baza …
  Parca mai usor “definesti” pe cineva dupa muzica pe care o asculta.

  O zi insorita va doresc!

 3. Anca

  citez: “pwntru ca inima ta moare, atunci cand sunetul dispare” ;)

 4. Anca

  *pentru

 5. CopilANDRA

  @catalin: veni vidi posti!

  @andreas: intrebarea pe care incercam sa ti-o pun e cum vezi evolutia situatiei. ti se pare ca ascultand muzica trance (preponderent electronica) tradezi aia clasica, facuta cu instrumente and all that jazz?

  @anca: speaking about jazz, te rog sa-mi faci cd-ul ala. stii tu care, nu te scoate ca nu-ti merge! tie ce muzica iti mai place, anca? the question above goes for you too.

 6. JeiJei

  cand aud o melodie foarte faina la tv, pe iPOD sau pe youtube stau si ma gandesc, oare ar trebuia sa zic bravo pentru cantaret sau pentru tipul care l-o facut sa aiba vocea unuia? acel tip care sta in spatele unui geam de sticla, invarte o grmada de butoane si a reusit sa le faca pana si pe demult “raposatele” Andree sa aduca a muzica.
  Oricum, oricine se ocupa de muzica, face treaba buna la majoritatea formatilor. Go music, GOO!

 7. name

  vezi ca nu exista melodia aia despre care scrii cu ardoare. exista RUI DA SILVA FEATURILG CASSANDRA – TOUCH ME (1999) sau MIKE KOGLIN VS. JONO GRANT REMIX (2006, released in 2007) si multe altele dar astea sunt principalele “la moda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>