obsesii

“nu am obsesii, am doar perversiuni”-parazitiiparis_nebunie1

cred ca singura modalitate prin care un om poate scapa din calea propriilor sale obsesii este luarea lor ca atare. cel putin atunci poate muri cu constiinta nepatata de ganduri necurate intr-o lume nebuna, nebuna de tot.

fie ca e vorba de o calatorie intr-un oras aparte din europa, muzica de un anume fel sau iarba proaspat cosita, cand vine vorba de obsesii, acesta isi duce slujba la bun sfarsit si transforma intreaga sa cautare a fericirii la borcan intr-o adevarata lupta impotriva societatii zilelor sale. obsesiile sunt motivul principal pentru care mai respira dimineata tarziu, se trezeste din pat stergandu-si creierul de amintiri neplacute din clipa, ora, ziua, saptamana, luna precedenta. isi reactiveaza motorul de cautare al lucrurilor placute de peste zi si pleaca la vanatoare prin lung si prin lat.

uneori, oamenii n-au nevoie sa escaladeze munti pentru a-si atinge creasta de placere. cateodata, ei simt ca pur si simplu nu s-a inventat termenul de «acasa» pentru un calator pribeag prin viata. poate ca nu este dat sa-si poarte doar crucea, ci sa isi parcurga si traseul spre linia de sosire. singuri. fara vreun ajutor spiritual, fara planuri prestabilite si ambitii prostesti, doar prin vise si noroc. si prin obsesii. obsesiile afecteaza intr-atat dezvoltarea unei persoane, incat o poate face sa cada in prima prapastie sau sa atinga paradisul cu degetele.

carpe diem. memento mori. dar invata sa-ti respecti obsesiile, caci ele iti patrund in suflet din adancul subconstientului si-ti schimba destinul. iubeste-le, caci ele te fac omul pe care ceilalti il observa in fiecare zi.

tu ce obsesii ai?

[vama veche-nu am chef azi]

10 Responses to obsesii
 1. JeiJei

  obsesile sunt importante in viata, desi nu vrem sa recunoastem, de multe ori ele ne conduc spre a face anumite lucruri. greu cu obsesile astea in zilele noastre, nu?

 2. bluarto

  OBSESIA mea e să mă cunosc, dacă îmi spui lucruri noi (şi adevărate, normal) despre mine, te ascult toată ziulica.

 3. dheo

  Obsesiile mele? Hmm, ia sa numaram:
  1. Sa ajung sa vizitez toate continentele Terrei
  2. Sa ma realizez in viata
  3. Sa nu pierd timpul de pomana
  4. Sa ajung la o treapta inalta in domeniul jurnalismului si onlineului.
  Atat imi trece prin minte acum. Oricum cred ca 2 si 3 cuprind o groaza de maruntisuri. Ce zici, am tinte inalte, ori nu?

 4. Catalin

  Am scris si eu despre asta, doar ca le-am denumit “capricii”. Pentru ca au fost obsesii pana in momentul in care am renuntat la ele.

  Daca ai pus intrebarea, imi permit sa pun link http://reinvented.ro/?p=127

 5. H.M.D

  Atatea pareri si la fel de multe gresite … obsesile nu sunt telurile tale(asa cum crede dheo) nici caprici caci prin obsesie nu intelegem (cel putin eu si inca vreo 5-6 persoane) un proces cognitiv ci mai degraba un impuls nervos necontrolabil.

 6. CopilANDRA

  @bluarto: cred ca tu esti singurul om care te poate surprinde.
  @dheo: cu totii avem teluri inalte :)
  @catalin: e interesant faptul ca ai putut renunta la ele in final.
  @h.m.d: eu am folosit cuvantul “obsesii” pentru a desemna anumite ganduri care ne bantuie in viata de zi cu zi, asa ca atat capriciile cat si telurile mi s-au parut politically correct.

 7. H.M.D

  Atunci ai folosit termenul de obsesii gresit (nu toata lumea e perfecta).

 8. bluarto

  @ H.M.D
  De ”sensul larg al cuvântului ai auzit”?

 9. Andreas

  Articolul asta http://neverending-hiccups.blogspot.com/2009/01/obiceiuri-vs-vicii.html ar fi bun ca raspuns? :)

  Daca nu e suficient mai adaug urmatoarele: sunt obsedat de critica (constructiva). Imi place sa primesc dar mai mult imi place sa fac. Chiar daca de multe ori critica asta constructiva e confundata cu nesimtire. Da’ si cinismul e confundat cu nesimtire.
  De-aia nici nu ma mira ca nu prea am ce discuta cu multi colegi. :)

 10. CopilANDRA

  @bluarto: merci, i rest my case. :)

  @andreas: din punctul acesta de vedere ne asemanam. desi la mine depinde de dispozitie daca sunt dispusa sau nu sa primesc o critica si sa o rezolv. la capitolul acela mai am putintel de invatat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>