sunt femeile egale intre ele?

“noi vrem egalitate, dar nu pentru catei.”
[Cainele si catelul-Grigore Alexandrescu]

Mi se întâmplă să afirm din când în când că “bărbaţii e porci, dar femeile e proaste”. Atunci când te gândeşti cu câte chestii inutile ne ocupăm, ca sex frumos, timpul liber, îţi vine să zâmbeşti. Cât timp EI învaţă să instaleze Windows-uri, conduc maşini şi-şi administrează fondurile cu grijă, află cum se fac bani din bloguri sau se îndeletnicesc timp de peste 2 ani cu termeni necunoscuţi precum SEO (un bla bla din care am aflat că se pot face o groază de dinero), ELE se ocupă cu aspectul şi telenovelele cotidiene. Dau cu un glet bun, o tencuială şi ceva culoare în obraji, scot din dulăpior cea mai scurtă şi mulată fustă roşie, se înarmează cu răbdare, ruj şi sclipici şi…pornesc în căutarea LOR prin cluburi, cafenele and co. De ce? Pentru a-i cuceri prin naturaleţea şi inteligenţa lor[ehem], a-i face să le zică “iuby” şi să-şi facă programul zilnic în funcţie de ifosele lor, a le asculta fiecare dorinţă şi a le oferi ursuleţi de pluş extrem de kitschoşi de câte ori împlinesc x luni (unde x e un număr în continuă creştere, spre nefericirea lor).

Adevărul e că niciodată n-am stat prea bine cu logica, aşa, ca specie. Nu ştiu de ce întotdeauna ne trece prin cap fix calea întortocheată de rezolvare a unei probleme. De la cele mai banale dileme ale vieţii cotidiene la chestii extrem de rar întâlnite, toate sunt luate la purecat, trecute prin filtrele personale, analizate în cel mai mic amănunt şi abia apoi e găsită o soluţie care să nu ne facă să părem prea heartless bitch în ochii celorlalţi. Sau mai degrabă ai celorlalte. Cause guys just don’t give a damn about such issues!

Solidaritatea nu e un cuvânt pe care să-l găseşti în vocabularul oricăreia dintre reprezentante. Totul până la bărbat. Sau la unghiile cu acelaşi model. După ele, potopul! Şi să vezi acolo drame intense şi conflicte între personaje, de zici că suntem mai ceva ca-n “Tânăr şi neliniştit”. Nici cu sinceritatea nu stăm prea bine. De multe ori încercăm să vă minţim că suntem mai fraiere decât e cazul, de şi mai multe ori chiar ne iasă iar de cele mai multe ori ajungem până în final să considerăm şi noi acelaşi lucru despre persoana noastră. Şi virusăm laptopul de mult mai multe ori decât ar fi cazul, ca apoi să trântim telefonul de perete într-un acces de furie, stricându-l şi pe acesta.

Prea inocente şi neprihănite nu suntem, oricât de greu ne-ar fi s-o recunoaştem. Femeile se gândesc la sex muuuult mai des decât voi, dragii mei, şi asta pentru că ne place al naibii de mult s-o facem, să citim despre cum, când, cu cine şi cât de des ar trebui să o facem, să aflăm cum o fac alţii şi dacă o fac mai bine decât noi, să ne îmbunătăţim felul în care o facem cu ajutorul unor reviste de 3 lei şi 20 de bani etc.

Ideea de bază e următoarea: chiar dacă părem asemănătoare din primele priviri pe care le aruncaţi strategic înspre fundurile şi decolteurile noastre, suntem în fond foarte, foarte diferite. Există un singur motiv pentru care vrem cu atâta ardoare să arătăm bine, să o facem bine, să vă cerem ajutorul în tot felul de probleme legate de calculator, maşină, televizor, telefon mobil şi filtru de cafea, să vă lăsăm să vă simtiţi mai importanţi şi mai atrăgători decât sunteţi de fapt: ne sunteţi al naibii de simpatici şi dulci, şi poate, într-un viitor apropiat, ajungem chiar să vă iubim. De fapt,deja vă iubim, dar n-o zicem ca să nu v-o luaţi şi mai tare în cap!

Poate, dar numai poate, tocmai din această cauză vă lăsăm să credeţi că suntem egale între noi. Pentru a vă lua gândul de la faptul că suntem mai bune ca voi :).

[qed pentru postul tau cu numarul 500]

daca inca nu te-ai convins de diferentele marcante dintre noi, te las sa te bucuri si de un videoclip. via brylu:

Share this post