balada unei zile candide de toamna

deschid din nou calculatorul dupa atata vreme de ignorare constanta. inca mai am sentimentul de vara imprimat undeva adanc pe suflet, dar toamna si-a facut loc pentru a 17a data la mine in garderoba si-n viata. de acum imi ascund visele prin palton si biletelele in buzunare groase.

am revenit la viata sau am intrat din nou in moarte, depinzand din ce perspectiva privesti. cert este ca s-a dus boieria, si o data cu ea au inceput sa apara tot felul de teme la info pe care nimeni nu indrazneste sa le citeasca, daramite sa le mai si rezolve. oricum, sunetul toamnei se va face auzit mai des ca niciodata din laboratorul in care imi voi petrece 4 ore pe saptamana.am crescut mare si trebuie sa invat ca munca innobileaza. relativ.

ascult muzica si o asociez cu toamna. nu am emotii de data aceasta, ma bucur doar de peisaje, stari si caldura. o caldura sufleteasca pe care am proiectat-o in trecut pentru un viitor foarte indepartat, dar care s-a pogorat in viata mea mult mai repede decat ma asteptam. ascult muzica si o asociez cu fericirea, chiar daca are un tempo lent, fara vibratii puternice. sunt poeta si sunt constienta ca-mi caut cariera in locurile cele mai nepotrivite din lume, dar imi place sa aflu tot despre toate. ascult muzica si mi-e dor, dar stiu ca in spatele telefonului, ale cuvintelor in limba germana si ale ochilor tai ce-mi amintesc de vara se ascunde un om cel putin la fel de agitat ca mine.

mi-e dor de vechi, dar mi-e mult mai dor de nou. si cel mai mult mi-e dor de tine.

[ciprian porumbescu-balada]

6 Responses to balada unei zile candide de toamna
 1. julie

  mie mi-e dor de noi. mi se pare ca ne-am pierdut

 2. Bogdan Paul Veseli

  esti din Sibiu?

 3. Cosmin

  ma intreb cum o sa te simti cand o sa se duca tot momentum-ul in inertia caruia perseverezi cu atata dedicatie pe drumul cert al carierei de business(parca?).Cand latura asta de care vorbesti,poetica,iti va lua celalalt eu de guler,sugrumandu-l.Cand martora sensibila a celor mai inalte sfere ce compun existenta umana ,o sa DETURNEZE acest plan cu care tu crezi ca poti obtine stabilitate si implinire de sine.esti sigura de asta?fiindca daca nu esti sigura,ori refuzi sa iti asumi aceasta nevoie de implinire artistica si restul pulsiunilor aferente(imbratisand depresia),ori ..?

 4. Andra Muresanu

  ori cele doua laturi ale mele pot coexista, si chiar colabora in diverse contexte. aminteste-ti ca pana si arta manipularii e, in fond, o arta. :)

 5. Ana

  Hey!Foarte fain scrii,natural:).In multe idei de ale tale ma regasesc.Avem aceeasi varsta si..aceeasi zodie chiar:D

 6. Andra Muresanu

  Ma bucur enorm sa aud acest lucru si sper sa citesti cu placere si articolele ce vor urma ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>